• fi-team
  • adviseur-pensioen
  • fi-team-irma-amama-de-droog
  • adviseur-vermogensbeheer

Sparen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Ook op het gebied van sparen zijn meerdere vormen beschikbaar. Op de eerste plaats is er een verschil tussen de mogelijkheden voor particulieren en voor zakelijke rekeningen. De rente is voor zakelijke rekeninghouders lager dan die voor particulieren. Wij selecteren voor u de rekening die voor u het meest geschikt is.

Dagelijks beschikbaar saldo

Indien u dagelijks over het saldo wilt beschikken bestaan er rekeningen waarbij u met of zonder beperkingen kunt beschikken over uw saldo. Er kan sprake zijn van kosten bij opname of van een lagere rente zodra je een deel van het geld opneemt. In de wijze van werken bestaan eveneens verschillen. Banken werken via overboekingsformulieren en/of telefonische opdrachten en/of via internet. De rente op dit type rekeningen is variabel. De rente wordt bepaald door de hoogte van de marktrente en de mate van concurrentie.

Deposito

Onder de huidige marktomstandigheden hebben de meeste banken de mogelijkheid uw geld voor een vaste periode van u te lenen. Veelal is het interessanter voor u om een combinatie te maken van een spaarrekening en van beleggingen in obligaties.

Spaarrekening met een vaste rente

Geld dat u langere tijd niet nodig heeft, kunt u vastzetten. Met een deposito legt u eenmalig een bedrag in. U kiest zelf hoe lang u uw inleg wilt vastzetten: van 1 maand tot en met 20 jaar. Over uw inleg ontvangt u een vaste rente.